De Italiaanse uitgever Deagostini, bekend van onder meer weekbladen waarbij je elke week een figuurtje, autootje of onderdeel van een bouwmodel kan verzamelen heeft voor de Britse, Duitse en Japanse markt de “Build The Millenium Falcon” uitgebracht.

In 100 delen kunnen abonnees (of via losse verkoop) in een periode van 2 jaar een 1:1 replica nabouwen van het beroemde piratenschip uit Star Wars. En met 1:1 bedoel ik exact dezelfde maat als het studio-model gebruikt voor de opnames van oa The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Dit model is (voorlopig) niet verkrijgbaar in de Nederlandse winkels, en ook niet voor abonnees. Als niet-Duitser of niet-Brit is het onmogelijk om een abonnement op deze weekbladen te verkrijgen, en het blad verschijnt ook niet in de losse verkoop. (Of dit model überhaupt beschikbaar komt voor Nederlandse fans is onduidelijk).

Via via ben ik echter in contact gekomen met het bedrijf dat de weekbladen voor de Engelse markt verzorgt, en na lang onderhandelen lijkt het erop dat ik dit model in elkaar kan gaan zetten!

Ik ga dit doen via een wekelijkse video-blog via Youtube… elke zaterdag (hoop) ik een nieuw exemplaar van dit blog aan te bieden (als de leveringen van de onderdelen op tijd binnenkomen)

Mocht “Build the  Millenium Falcon” alsnog in Nederland uitgegeven gaan worden hoop ik dit hier zsm te vermelden!

Klik hier om naar de video blogs te gaan


Klik hier om terug naar de hoofdpagina te gaan.